Grillezett pizza

Hozzávalók

Elkészítés

grill pizza, grillezett pizza recept, hidegen kelesztett pizzatészta, hűtőben kelesztett pizzatészta, Nagyi titka pizzaliszt recept, olasz étel recept, olasz recept, otthoni pizzasütés, Pizza, pizza házilag, pizza recept, pizzaliszt recept, pizzasütés grillen, pizzatészta recept,

Ha már grillezünk a kertben vagy a teraszon, és nincs kedvünk felforrósítani a lakást, a pizzát is megsüthetjük kint kemence nélkül.

1. lépés

A lisztet elvegyítjük az élesztővel (a frisset belemorzsoljuk, a szárítottat beleforgatjuk) hozzádjuk a langyos vizet és az olajat. Alaposan megdagasztjuk. A dagasztás vége felé keverjük csak bele a sót. (A tészta lehet közepesen lágy, ne adjunk hozzá plusz lisztet.) Egy kiolajozott tálba tesszük, lefedjük szorosan egy fóliával, és a hűtőbe tesszük pihenni. Bent lehet 12, de akár 24 órát is nyugodtan.

2. lépés

A megkelt tésztát kivesszük a hűtőből, hagyjuk felmelegedni 1-2 óra alatt, ezután lisztezett munkalapra borítjuk. (A legjobb, ha Nagyi titka omlós tészta lisztet használunk hozzá, de búzadara és pizzaliszt keveréke is megfelelő.) 3 részre osztjuk, gombócot formázunk belőlük, és letakarva tovább pihentetjük, amíg szépen kétszeresére kel a tészta.

3. lépés

A megkelt gombócokat olajozott sütőpapíron kerekre nyomkodjuk, ezután a forró grillre tesszük. Ha átsült az alja, megfordítjuk, megkenjük fűszeres paradicsomszósszal, majd pedig megpakoljuk a tetszőleges feltétekkel. Lefedve további 5-8 percig sütjük. Ha van pizzakövünk, akkor azt előre hevítsük fel a grillsütőben. Ebben az esetben nem kell elősütnünk az első oldalt, rögtőn mehet a nagyon forró kőre a nyers tészta, majd a feltét.



Tipp

Elképesztő ízbomba válik a pizzából, ha fokhagymás olívaolajjal vékonyan megkenjük a kisült pizza szélét. Ha maradna ki tészta, készíts belőle ropogós pizzafalatokat!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!