Grissini

Hozzávalók

Elkészítés

grissini, grissini-recept, Nagyi Titka Pizzaliszt,

Változatosan tálalható és variálható ropogtatnivaló, amely ideális bármilyen összejövetelre vagy egy izgalmas film mellé.

1. lépés
Az alapanyagokat egy nagy tálba mérjük, összegyúrjuk és letakarva 40 percig pihentetjük.

2. lépés
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kb. fél cm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Egy éles késsel vagy pizzavágóval 1 cm-es csíkokra daraboljuk, enyhén megsodorjuk és 190 fokon 30–40 percig, aranyszínűre sütjük. (Légkeveréses sütőben 170 fokon 25–30 percig sütjük.)



Tipp

A grissinit ízesíthetjük szárított zöld fűszerekkel, apró darabokra vágott, szárított paradicsommal, aprított olívabogyóval vagy kapribogyóval is. Hasonlóan finom sós ropogtatnivaló a sajtos tönkölyrúdés a szárított paradicsomos tönkölyrudacska is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!