
-
Elkészítési idő: 70 perc
-
24 cm átmérőjű tortához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Guinness-torta
Hozzávalók
Elkészítés
Aki egyszer kipróbálja ezt a tortát, soha nem felejti el különleges ízét.
1. lépés
A torta alapjához a vajat és a sört egy kisebb lábasban összemelegítjük, amíg a vaj teljesen felolvad. Levesszük a lángról, és elkeverjük benne a cukrot és a kakaót. A tojásokat és a tejfölt elhabarjuk a vaníliával, óvatosan elvegyítjük a sörös keverékkel. Végül beleszitáljuk a szódabikarbónát, a lisztet és a csipetnyi sót. Csomómentesre dolgozzuk, és 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük kb. 40 percig.) Hagyjuk teljesen kihűlni.
2. lépés
A tortakrémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A krémsajtot kikeverjük a vaníliával, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is. A kihűlt torta tetejére simítjuk. Fontos, hogy mindenképp hagyjuk teljesen kihűlni a sütőformában.
Tipp
A megadott mennyiségből süthetünk két kisebb, 16 cm átmérőjű tortát is. Az alapot (miután teljesen kihűlt) folpakba csomagolva akár el is tehetjük későbbi felhasználásra. Ha inkább hagyományos tortát sütnél, készítsd el a Sacher-tortát