
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
10 db
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Gundel-palacsinta
Hozzávalók
Elkészítés
Csodás Gundel-palacsinta, amit nem is bonyolult elkészíteni!
1. lépés:
A tészta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
2. lépés:
A töltelékhez szirupot főzünk a vízből, a cukorból, a finomra reszelt citromhéjból és a vaníliából. Ha már szépen sűrűsödik, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és folyamatos keverés mellett a tejet is. Sűrű, lekvárszerű krémet kell kapnunk.
3. lépés:
A palacsintákat megkenjük a diókrémmel, majd félbe, ezután kettőbe vagy háromba hajtjuk.
4. lépés:
A tejszínt és a rumot összeforraljuk, majd a felkockázott csokoládéra öntjük, és simára keverjük. A csokoládészószt a palacsinták tetejére locsoljuk, végül megszórjuk a durvára vágott dióval.
Tipp
Ha az ünnepek közeledtével diós-csokis recepteket keresel, próbált ki a zserbótekercset is! Ha pedig újítanád a klasszikus Gundelt, a diót cseréld le mákra, az étcsokit pedig fehér csokira.