Gundel-palacsinta

Hozzávalók

Elkészítés

csokis édesség, csokis palacsinta, desszert, diós édesség, édes palacsinta, édesség recept, finom desszert, Gundel-palacsinta recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, palacsinta, palacsinta alaprecept, palacsinta készítés, palacsinta recept,

Csodás Gundel-palacsinta, amit nem is bonyolult elkészíteni!

1. lépés:
A tészta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

2. lépés:
A töltelékhez szirupot főzünk a vízből, a cukorból, a finomra reszelt citromhéjból és a vaníliából. Ha már szépen sűrűsödik, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és folyamatos keverés mellett a tejet is. Sűrű, lekvárszerű krémet kell kapnunk.

3. lépés:
A palacsintákat megkenjük a diókrémmel, majd félbe, ezután kettőbe vagy háromba hajtjuk.

4. lépés:
A tejszínt és a rumot összeforraljuk, majd a felkockázott csokoládéra öntjük, és simára keverjük. A csokoládészószt a palacsinták tetejére locsoljuk, végül megszórjuk a durvára vágott dióval.



Tipp

Ha az ünnepek közeledtével diós-csokis recepteket keresel, próbált ki a zserbótekercset is! Ha pedig újítanád a klasszikus Gundelt, a diót cseréld le mákra, az étcsokit pedig fehér csokira.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm