Gyors almás sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

almás sütemény, almás süti recept, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,

Rusztikus, egyszerű almás sütemény, ami a hétköznapokat is bearanyozhatja.

1. lépés
Az almát megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és állni hagyjuk pár percig. A tojást a cukorral egészen habosra keverjük. Az almát alaposan kinyomkodjuk, és a cukros tojáshoz adjuk (kb. 25 dkg súlyú lesz így, amit beleteszünk). Végül hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat is. Csomómentesre keverjük.

2. lépés
Vajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába szedjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.) Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Alakbarát verzióban használjunk hozzá nyírfacukrot vagy más édesítőszert, a fehér tönkölylisztet pedig helyettesíthetjük teljes kiőrlésűvel. Egyszerű és egészséges ez az almás muffin is, tízóraira, kirándulásokra ez a sütemény is tökéletes lesz.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm