
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
kb. 30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Gyors farsangi fánkocskák
Hozzávalók
Elkészítés
Így készíts élesztő nélkül fánkot!
1. lépés
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban elvegyítjük, ezután hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a rumot, a tejet. Csomómentesre keverjük a tésztát.
2. lépés
Kiskanállal vagy egy fagyiskanállal, több részletben a közepesen meleg olajba adagoljuk a masszát. Közben óvatosan megforgatjuk. (A tészta meglehetősen híg lesz!)
3. lépés
A kisült fánkokat egy papírtörlőre szedjük, majd alaposan meghempergetjük porcukorban. Savanykás lekvárral tálaljuk.
Tipp
Próbáld ki a kedvenc túrófánkomat is!