Gyümölcskenyér

Hozzávalók

Elkészítés

gyümölcskenyér, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, sütemény recept,

Nincs karácsony gyümölcskenyér nélkül. Süsd meg te is kedvenc receptünket!

1. lépés
A vajat vagy a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal habosra keverjük, majd keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét – a kristálycukrot több adagban beleszórva – kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk az előzőleg összekevert, habosított masszába. Ezután belekavarjuk az aszalt gyümölcsöket, a mazsolát, a csokit és a lisztet is.

2. lépés
A gyümölcskenyeret kivajazott őzgerincformában, 180°C-ra előmelegített sütőben, kb. 50 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 45 percig sütjük.)

3. lépés
Miután kihűlt, díszíthetjük a gyümölcskenyeret porcukorral vagy csokoládébevonattal, apróra vágott aszalt gyümölcsöt és pisztáciát szórva rá.



Tipp

Ízesíthetjük a tésztáját narancs reszelt héjával, fehér csokoládéval, mandulával vagy mogyoróval, dióval is. Hasonlóan nagy kedvenc a püspökkenyér, próbáld ki azt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!