
-
Elkészítési idő: 70 perc
-
1 rúdhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Gyümölcskenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Nincs karácsony gyümölcskenyér nélkül. Süsd meg te is kedvenc receptünket!
1. lépés
A vajat vagy a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal habosra keverjük, majd keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét – a kristálycukrot több adagban beleszórva – kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk az előzőleg összekevert, habosított masszába. Ezután belekavarjuk az aszalt gyümölcsöket, a mazsolát, a csokit és a lisztet is.
2. lépés
A gyümölcskenyeret kivajazott őzgerincformában, 180°C-ra előmelegített sütőben, kb. 50 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 45 percig sütjük.)
3. lépés
Miután kihűlt, díszíthetjük a gyümölcskenyeret porcukorral vagy csokoládébevonattal, apróra vágott aszalt gyümölcsöt és pisztáciát szórva rá.
Tipp
Ízesíthetjük a tésztáját narancs reszelt héjával, fehér csokoládéval, mandulával vagy mogyoróval, dióval is. Hasonlóan nagy kedvenc a püspökkenyér, próbáld ki azt is!