
-
Elkészítési idő: 45 perc + 240 perc hűtés perc
-
38x26 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Gyümölcsös-grízes kocka
Hozzávalók
Elkészítés
Remek sütés nélküli édességet mutatok.
1. lépés
A búzadarából, a tojássárgájákból, a vaníliából és a tejből közepes lángon, állandó keverés mellett tejbegrízt főzünk. Egy lapos tálra kiszedjük, és azon hagyjuk kihűlni.
2. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt tejbegrízt.
3. lépés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és az aljába tesszük a kekszek felét. Eloszlatjuk rajta a krémet, és betesszük a hűtőbe.
4. lépés
A málnát leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk, hogy megszabaduljunk a magoktól. Hozzáadjuk a porcukrot és a tortazselét, ezután összeforraljuk. 1 perc forralás után levesszük a lángról, és további 10 percig hagyjuk hűlni. Közben néhányszor átkeverjük.
5. lépés
A zselét a krém tetejére öntjük, eloszlatjuk, majd befejezésképp lezárjuk a kekszek másik felével a süteményt. Hűtőbe tesszük néhány órára. Ha megszilárdult, a sütőpapír segítségével könnyen kiemelhetjük a süteményt a tepsiből, és a kekszek közötti réseket követve felszeleteljük.
Tipp
Természetesen a gyümölcszselét elhagyhatjuk a sütiből, de nem érdemes, az teszi igazán üdévé. A téli hónapokban viszont nyugodtan készítsük el például fahéjjal vagy akár kókuszreszelékkel.