Gyümölcsös grízes kocka

Hozzávalók

Elkészítés

grízes sütemény, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, piskóta,

Finom piskótalapok és üde, nyárias krém: ez a grízes süti lehet a nyár egyik nagy kedvence.

1. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliával szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a süteménylisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 16–18 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük kb. 15 percig.)

2. lépés
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejet felforrósítjuk, beleszórjuk a búzadarát, és sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával és a finomra reszelt citromhéjjal. Amikor kihűlt a gríz, több részletben belekeverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.

3. lépés
A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és két vékony lapba vágjuk. Egy tálcára tesszük az egyik piskótalapot. A krémben elkeverjük a gyümölcsöt, és a lapra kenjük, majd lefedjük a másik piskótával. Öt-hat órára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen. A tetejét megszórjuk porcukorral, és egyforma kockákra vágjuk.



Tipp

Nagyon finom a kakaós és mandulás piskótából készült verzió is. A piros bogyós gyümölcsök helyett használhatunk apró darabokra vágott barackot vagy akár mangót is. Ha szereted a krémes süteményeket, próbáld ki az áfonyás krémest és a ribizlilekváros-grízes szeletet is, mindkét sütemény nagyon finom!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm