Hagymás-baconös csiga

Hozzávalók

Elkészítés

baconös recept, hagymás kelt tészta recept, kelt csiga recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, nagyi titka kelt tészta süteményliszt recept, sajtos kelt tészta recept, sajtos recept, sós csiga recept, sós kelt tészta recept, sós péksütemény recept, uzsonnára való,

A puha kelt tésztába ízes töltelék kerül.

1. lépés

A langyos tejet elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel, majd hagyjuk felfutni.

2. lépés

A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

3. lépés

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Egy kevés olajat melegítünk a serpenyőben, erre dobjuk a felcsíkozott szalonnát, és megpirítjuk, majd mehet rá a vékonyra szelt hagyma is. Ha megfonnyadt, levesszük a lángról.

4. lépés

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Vékonyan megkenjük tejföllel, majd rászedjük a hagymás-szalonnás tölteléket, végül pedig megszórjuk reszelt sajttal. Felcsavarjuk a hosszanti oldalától kezdve. A végén összecsípjük a tésztát. Éles késsel 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hagyjuk 15 percig kelni, majd vékonyan megkenjük a csigákat az elhabart tojással.

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 27-30 perc alatt készre sütjük a süteményeket.



Tipp

Nagyon szeretem a sós csigákat, próbáld ki a sajtos-snidlinges vagy a bolognais változatot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!