
-
Elkészítési idő: 60 perc + 90 perc pihentetés = 150 perc
-
16 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Hagymás-baconös csiga
Hozzávalók
Elkészítés
A puha kelt tésztába ízes töltelék kerül.
1. lépés
A langyos tejet elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel, majd hagyjuk felfutni.
2. lépés
A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
3. lépés
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Egy kevés olajat melegítünk a serpenyőben, erre dobjuk a felcsíkozott szalonnát, és megpirítjuk, majd mehet rá a vékonyra szelt hagyma is. Ha megfonnyadt, levesszük a lángról.
4. lépés
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Vékonyan megkenjük tejföllel, majd rászedjük a hagymás-szalonnás tölteléket, végül pedig megszórjuk reszelt sajttal. Felcsavarjuk a hosszanti oldalától kezdve. A végén összecsípjük a tésztát. Éles késsel 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hagyjuk 15 percig kelni, majd vékonyan megkenjük a csigákat az elhabart tojással.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 27-30 perc alatt készre sütjük a süteményeket.
Tipp
Nagyon szeretem a sós csigákat, próbáld ki a sajtos-snidlinges vagy a bolognais változatot is!