Hagymás-paprikás stangli

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, sós sütemény,

Kínáld ezt a hagymás, ropogós külsejű sós süteményt mártogatós szószokkal, a vendégeid is szeretni fogják!

1. lépés
A paprika és a kukoricadara kivételével a hozzávalókat összekeverjük, és egybegyúrjuk. A kész tésztát megfelezzük, majd az egyik feléhez hozzáadjuk a pirospaprikát, és újra átgyúrjuk.

2. lépés
A két tésztarészt körülbelül 1,5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egymásra helyezzük, és feltekerjük. A tekercsből a 2 dkg-os darabokat körülbelül 1 cm-es szeletekre vágjuk. A levágott szeleteket hosszú molnárka alakúra, egyenes kifli alakúra formázzuk. A kész kifliket vízbe mártjuk, majd száraz kukoricadarába forgatjuk.

3. lépés
A kifliket 35-40 fokos párásított sütőben 15 percig kelesztjük. (Ehhez egy hőálló edénybe vizet teszünk, amit a sütő aljába teszünk.) A kifliket le is fagyaszthatjuk, ha később szeretnénk használni, de ilyenkor a kelesztési időt 30–40 percre növeljük.

4. lépés
A kelesztés után a kifliket 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 6–8 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 170 fokon sütjük 7-8 percig.)



Tipp

A szárított hagymát helyettesíthetjük zöldfűszerekkel vagy napraforgó-/tökmaggal, és érdemes kipróbálni reszelt sajttal is. Az olasz grissini is hasonlóan finom, érdemes azt a receptet is kipróbálni!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások