Hagymás-sajtos kenyér dagasztás nélkül

Hozzávalók

Hagymás-sajtos kenyér dagasztás nélkül

Elkészítés

dagasztás nélküli kenyér recept, egyszerű kenyér recept, finom kenyér recept, hagymás cipó, hagymás kenyér, házi kenyér recept, házi kenyérsütés, ízes kenyér recept, kenyér recept, kenyérsütés házilag, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, sajtos cipó, sajtos kenyér,

Csodásan ízes, dagasztás nélküli kenyér recept.

1. lépés
A lisztet, a sót és a reszelt sajtot egy nagy tálban összevegyítjük. Közben egy másik edénybe kimérjük a langyon vizet, és belemorzsoljuk az élesztőt.

2. lépés
Egy serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk a vajon a vékony szeletekre vágott lila hagymát, a végén hozzáadjuk a balzsamecetet, és karamellizáljuk.

3. lépés
A lisztes keveréket, az élesztős vizet és a pirított hagymát összekeverjük egy spatulával. Amikor összeáll a tészta, még kb. 10-15 alkalommal a szélekről középre húzzuk a tésztát. Lefedve pihentetjük 60 percig.

4. lépés
A pihentetés után ismét a szélekről középre húzzuk a masszát a spatula segítségével. Visszatakarjuk, ezután újabb 30 perc kelesztés következik.

5. lépés
A kenyeret egy lefedhető vaslábasban, agyagedényben vagy fazékban sütjük ki. Ehhez az edényt betesszük melegedni a 240 fokos sütőbe.

6. lépés
A kenyértésztát alaposan lisztezett munkalapra borítjuk, a széleket középre húzzuk, és óvatos mozdulatokkal cipóvá formázzuk. A cipót egy sütőpapírra helyezzük (a hajtott része kerül alulra). A papírral együtt az előmelegített edénybe rakjuk, a tetejét bevágjuk, hogy tudjon felfelé emelkedni a cipó. Ezután a fokhagymát az olajba nyomjuk, és a keverékkel bekenegetjük a tészta tetejét.

7. lépés
Lefedve 30 percre a 240 fokos sütőbe tesszük. Ezután levesszük a fedőt, és további kb. 20 percre visszatoljuk a sütőbe.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!