Hámán-táska

Hozzávalók

Elkészítés

Hámán-táska, Nagyi Titka Félfogós búzaliszt,

Egyszerűen elkészíthető szilvalekváros vendégváró finomság.

1. lépés
A Hámán-táska tésztájához a lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a cukorral, majd a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük.

2. lépés
Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és 5 cm-es köröket szaggatunk belőle. A közepére szilvalekvárt teszünk, majd három oldalról felhajtjuk, és a végeit összenyomjuk. Az oldalakat megkenjük a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.



Tipp

A Hámán-táska tésztájában a liszt egy részét kakaóporra cserélhetjük. Nagyon finom a diós, mákos, pisztáciás töltelék is, és érdemes kipróbálni a kókuszos Hámán-táskát is. Ha ez a vendégváró sütemény tetszett, próbáld ki a rugelachot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások