Hamburger buci

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, péksütemények,

Házi hamburger készítéséhez elengedhetetlen a belül puha, kívül szezámmagos zsemle.

1. lépés
A péksüteményhez a hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik a tészta az edény falától.

2. lépés
Az összeállt tésztából 8 dkg-os darabokat vágunk, és azokat zsemle formájúra gömbölyítjük. Tepsire helyezve 20 percig kelesztjük.

3. lépés
Kelesztés után a bucik tetejét megkenjük tojással és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 8–10 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük 8–10 percig.)



Tipp

Ha más péksüteményéket is szívesen kipróbálnál, érdemes megnézni a tejes kifli és a bajor zsemle receptjét is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások