Hedonista szelet

Hozzávalók

Hedonista szelet

Elkészítés

brutális sütemény, csokoládés sütemény recept, édes-sós sütemény, egyszerű sütemény recept, gyors sütemény recept, hedonista sütemény, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka sütemény recept, nagyon csokis sütemény, sütemény édességimádóknak,

A tészta és a krém is nagyon egyszerű, a tetejét pedig akár sós ropogtatnivalóval is izgalmasabbá teheted!

1. lépés

A hideg vajat nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a liszttel, a sóval, a cukorral és a vaníliával összegyúrjuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. Ha úgy kényelmesebb, a sütőpapírt meghajtjuk, és kinyújtjuk sodrófával rajta a tésztát. Villával megszurkáljuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben, 28-30 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

2. lépés

Ameddig hűl a tésztaalapunk, elkészítjük a csokoládékrémet. Ehhez a felaprított csokoládét (csokinyuszik, mikulások is kerülhetnek bele ünnepek után) mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton vagy vízgőz felett felolvasztjuk. A tejszínt felforraljuk, majd több részletben a csokoládéhoz keverjük. Legyünk türelmesek, szépen ki fog simulni a krém. Végül apró darabokban beledolgozzuk a puha vajat is.

3. lépés

A krémet a tésztaalapra simítjuk. A tetejét megszórjuk a pillecukorral, az aprított diófélékkel és ropival. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém megszilárduljon. (A fagyasztóban felgyorsítható a folyamat.)

4. lépés

A süteményt a sütőpapírral együtt vágódeszkára emeljük Éles késsel apró darabokra vágjuk.



Tipp

Ha kipróbálnál hasonló süteményt, akkor a milliomos szeletet ajánlom.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!