
-
Elkészítési idő: 60 perc + 120 perc hűtés = 180 perc
-
28x36 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Hedonista szelet
Hozzávalók
Elkészítés
A tészta és a krém is nagyon egyszerű, a tetejét pedig akár sós ropogtatnivalóval is izgalmasabbá teheted!
1. lépés
A hideg vajat nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a liszttel, a sóval, a cukorral és a vaníliával összegyúrjuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. Ha úgy kényelmesebb, a sütőpapírt meghajtjuk, és kinyújtjuk sodrófával rajta a tésztát. Villával megszurkáljuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben, 28-30 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
2. lépés
Ameddig hűl a tésztaalapunk, elkészítjük a csokoládékrémet. Ehhez a felaprított csokoládét (csokinyuszik, mikulások is kerülhetnek bele ünnepek után) mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton vagy vízgőz felett felolvasztjuk. A tejszínt felforraljuk, majd több részletben a csokoládéhoz keverjük. Legyünk türelmesek, szépen ki fog simulni a krém. Végül apró darabokban beledolgozzuk a puha vajat is.
3. lépés
A krémet a tésztaalapra simítjuk. A tetejét megszórjuk a pillecukorral, az aprított diófélékkel és ropival. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém megszilárduljon. (A fagyasztóban felgyorsítható a folyamat.)
4. lépés
A süteményt a sütőpapírral együtt vágódeszkára emeljük Éles késsel apró darabokra vágjuk.
Tipp
Ha kipróbálnál hasonló süteményt, akkor a milliomos szeletet ajánlom.