Hókifli

Hozzávalók

Elkészítés

aprósütemény, édes aprósütemény, hókifli, Nagyi Titka Búzarétesliszt,

Igazi klasszikus kedvenc, amit sohasem lehet megunni.

1. lépés
Először elkészítjük a hókifli töltelékét: a tejet lábasba mérjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, és felforraljuk. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a darált diót/mákat, összekeverjük, majd félretesszük hűlni.

2. lépés
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, sóval, tejföllel, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nyolc részre osztjuk, cipókat formálunk belőle, és hűvös helyre tesszük felhasználásig.

3. lépés
Az aprósütemény tésztáját lisztezett gyúrólapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 8 részre osztjuk, mint egy tortát. Egy kávéskanál segítségével a tölteléket ráhelyezzük a tészta szélére, a sarkoknál behajtjuk, feltekerjük, és kiflit formálunk belőle.

4. lépés
Sütőlapra helyezzük, majd 170 °C-os sütőben 15 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon sütjük 15 percig.) Amikor kisült, még melegen megforgatjuk a vaníliás porcukorban.



Tipp

A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk, kerülhet a hókiflibe sűrűbb lekvár vagy cukrozott gesztenyemassza is. Hasonlóan finom édes aprósütemény a rugelach is, érdemes azt a receptet is kipróbálni!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások