Hólabda

Hozzávalók

Hólabda

Elkészítés

hólabda recept, kakaós piskóta, karácsonyi sütemény recept, kókuszos édesség, kókuszos hólabda recept, kókuszos karácsonyi sütemény recept, kókuszos sütemény, kókuszos sütemény recept, kozáksapka fecept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, sütemény recept,

Így készül a klasszikus téli sütemény.

1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgájákat egészen világos színűre keverjük a cukorral, majd beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral vegyített lisztet, végül pedig a tejet is hozzáöntjük. Simára keverjük. Utolsó lépésként fokozatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.

2. lépés
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, amit azután hagyunk kihűlni. A porcukrot, a puha vajat és a vaníliát habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a tejbegírzt. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

3. lépés
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. Mindegyiket félbevárjuk keresztben.

4. lépés
Az alsó tésztakorongokat megkenjük krémmel, ráilletsztjük a felsőt, majd körben is megkenjük, utána pedig alaposan meghempergetjük a kókuszreszelékben.

5. lépés
A csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, simára keverjük, végül szépen a sütemények tetejére kanalazzuk.

6. lépés
Hűtőben hagyjuk összeérni a süteményt.



Tipp

Ha kevésbé munkaigényes süteményt keresel, süss egyszerűen kókuszkockát!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!