
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
kb. 20-25 darabhoz
-
Nehézségi fok: 4/5
-
Nyomtatás
Hólabda
Hozzávalók
Elkészítés
Így készül a klasszikus téli sütemény.
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgájákat egészen világos színűre keverjük a cukorral, majd beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral vegyített lisztet, végül pedig a tejet is hozzáöntjük. Simára keverjük. Utolsó lépésként fokozatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
2. lépés
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, amit azután hagyunk kihűlni. A porcukrot, a puha vajat és a vaníliát habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a tejbegírzt. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
3. lépés
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. Mindegyiket félbevárjuk keresztben.
4. lépés
Az alsó tésztakorongokat megkenjük krémmel, ráilletsztjük a felsőt, majd körben is megkenjük, utána pedig alaposan meghempergetjük a kókuszreszelékben.
5. lépés
A csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, simára keverjük, végül szépen a sütemények tetejére kanalazzuk.
6. lépés
Hűtőben hagyjuk összeérni a süteményt.
Tipp
Ha kevésbé munkaigényes süteményt keresel, süss egyszerűen kókuszkockát!