
-
Elkészítési idő: 45 perc + 90 perc pihentetés = 135 perc
-
kb. 20 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Hot dog falatkák
Hozzávalók
Elkészítés
Készítheted uzsonnára, bulikra, mozizáshoz.
1. lépés
Az élesztőt a cukros tejbe morzsoljuk, majd hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját közben egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, kb. 60 percig kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a virslikre tekerjük, a végein összecsípjük. A virsli egyik fele maradjon szabadon. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsin további 20-25 percig kelesztjük.
3. lépés
A vizet felforraljuk egy nagy fazékban, majd hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát is. A kis hot dogokat ötösével-hatosával a vízbe dobjuk, és 1 percig főzzük. Óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire emeljük szűrőkanál segítségével a forrázott darabokat. A tetejüket megszórjuk szezámmaggal vagy nagyszemű sóval.
4. lépés
200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük a mini hot dogokat.
Tipp
Ha ebédre vagy vacsorára is kipróbálnád a hot dogot, akkor a sütőben készült verziót ajánljuk.