Hot dog falatkák

Hozzávalók

Elkészítés

egészben sült hot dog, egyben sült hot dog recept, hot dog recept, hot dog sütés otthon, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, Nagyi titka recept, Nagyi titka sós sütemény recept, recept kirándulásra, sós kelt tészta recept, sütőben sült hot dog recept, uzsonnának való recept, virslis kifli recept, virslis recept,

Készítheted uzsonnára, bulikra, mozizáshoz.

1. lépés

Az élesztőt a cukros tejbe morzsoljuk, majd hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját közben egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, kb. 60 percig kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a virslikre tekerjük, a végein összecsípjük. A virsli egyik fele maradjon szabadon. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsin további 20-25 percig kelesztjük.

3. lépés

A vizet felforraljuk egy nagy fazékban, majd hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát is. A kis hot dogokat ötösével-hatosával a vízbe dobjuk, és 1 percig főzzük. Óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire emeljük szűrőkanál segítségével a forrázott darabokat. A tetejüket megszórjuk szezámmaggal vagy nagyszemű sóval.

4. lépés

200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük a mini hot dogokat.



Tipp

Ha ebédre vagy vacsorára is kipróbálnád a hot dogot, akkor a sütőben készült verziót ajánljuk.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások