Húsos zsemle

Hozzávalók

Elkészítés

finom sós kelt tészta, húsos kelt tészta, húsos zsemle recept, kelt tészta uzsonnára, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, sós kelt tészta recept, sós töltött zsemle, töltött zsemle recept,

Mit kezdj a maradék sült hússal? Süss belőle zsömlét!

1. lépés:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt felfusson. Közben egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és az élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük 40 percig.

2. lépés:
Amíg kel a tészta, a maradék sült húst felaprítjuk, és összekeverjük a lereszelt sajttal. Ha van a húsnak szaftja, abból is adjunk hozzá! (Vegetáriánusok használjanak lesütött gombát!)

3. lépés:
A megkelt tésztát 12 egyforma részre vágjuk, és minden darabot külön-külön megformázunk. Ehhez a tészta széleit középre húzzuk, megfordítjuk és kis gombócokat gömbölyítünk.

4. lépés:
A gombócokat elnyújtjuk, megtöltjük 2-3 evőkanál sajtos hússal, és a szélekkel betakarjuk. Összecsípjük a tésztát, és a sima oldalával felfelé, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket 2-3 cm-es távolságra egymástól. Újabb 20 percig kelesztjük a megformázott süteményeket.

5. lépés:
A kelesztés után megkenjük a zsömlék tetejét elhabart tojással, alaposan megszórjuk napraforgómaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk!



Tipp

Ha szereted a hasonló recepteket, próbáld ki a csokis-áfonyás zsemlét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm