Húsvéti citromos kekszek

Hozzávalók

Elkészítés

citromos keksz, kekszrecept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Ezeket az üde tavaszi kekszeket a locsolók is szeretni fogják.

1. lépés
A keksz hozzávalóit összegyúrjuk vagy késes robotgépben összedolgozzuk, folpakba csomagoljuk, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni. Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nagyjából 3 mm vastagra nyújtjuk.

2. lépés
A lisztbe mártott kiszúró segítségével kiszaggatjuk a formákat, majd a felének a közepéből még egy kisebb kört is kivágunk.

3. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 140 fokon 10 percig sütjük.) Mielőtt leszedjük őket a tepsiről, hagyjuk hűlni 2-3 percig.

4. lépés
A kihűlt kekszeket megtöltjük a citromkrémmel, végül megszórjuk porcukorral.



Tipp

A töltelék nem klasszikus lekvár, hanem finom angol citromkrém, vagyis lemon curd. Ezt készen is megvásárolhatjuk, a nagyobb áruházakban kiváló minőségűt árulnak, de otthon is megfőzhetjük biocitromból. Nagyon finom húsvéti vendégváró keksz lehet a tiramisukekszből és a zserbókekszből is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások