Húsvéti kalácsroló

Hozzávalók

Húsvéti kalácsroló

Elkészítés

kalács húsvétra, kalácsroló, kalácstölcsér, kenyértölcsér, Nagyi Titka Kalács liszt, Nagyi titka Kalács liszt - 1 kg, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, sós húsvéti kalács recept, sós kalács recept, sós kelt tészta recept, sós kürtőskalács, töltött kalács recept,

Remek kiegészítő kalács a húsvéti étkezésekhez.

1. lépés
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

2. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojássárgáját, a préselt fokhagymát (ez elhagyható) és az élesztős tejet. A tésztát megdagasztjuk, majd az utolsó 2 percben, 2-3 részletben beledolgozzuk a puha vajat is.

3. lépés
A kalácstésztát letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjuk.

4. lépés
Ameddig kel a tészta, előveszünk 3 hosszú papírhengert. Tökéletesen megfelel az alufólia, papírtörlő gurigája. Ezeket bevonjuk alufóliával, majd vékonyan megkenjük olajjal.

5. lépés
A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, mindegyikből hosszú csíkot sodrunk. Ezeket feltekerjük az olajozott hengerekre. (Én mindegyikre kettőt tettem, helyet hagyva köztük.)

6. lépés
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük (így lesz alja is, ha tökéletes rolókat szeretnénk, akkor állítani kell). Kb. 10 percig hagyjuk kelni, amíg bemelegszik a sütő. Mindegyiket megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, majd megszórjuk a magokkal.

7. lépés
175 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A kalácsot csipegetheted a húsvéti sonka mellé, de megtöltheted akár tojáskrémmel is! Ha pedig szereted a sós kalácsokat, próbáld ki a fokhagymás kalácsot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások