Húsvéti kalácsroló

Hozzávalók

Húsvéti kalácsroló

Elkészítés

kalács húsvétra, kalácsroló, kalácstölcsér, kenyértölcsér, Nagyi titka Kalács liszt, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, sós húsvéti kalács recept, sós kalács recept, sós kelt tészta recept, sós kürtőskalács, töltött kalács recept,

Remek kiegészítő kalács a húsvéti étkezésekhez.

1. lépés
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

2. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojássárgáját, a préselt fokhagymát (ez elhagyható) és az élesztős tejet. A tésztát megdagasztjuk, majd az utolsó 2 percben, 2-3 részletben beledolgozzuk a puha vajat is.

3. lépés
A kalácstésztát letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjuk.

4. lépés
Ameddig kel a tészta, előveszünk 3 hosszú papírhengert. Tökéletesen megfelel az alufólia, papírtörlő gurigája. Ezeket bevonjuk alufóliával, majd vékonyan megkenjük olajjal.

5. lépés
A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, mindegyikből hosszú csíkot sodrunk. Ezeket feltekerjük az olajozott hengerekre. (Én mindegyikre kettőt tettem, helyet hagyva köztük.)

6. lépés
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük (így lesz alja is, ha tökéletes rolókat szeretnénk, akkor állítani kell). Kb. 10 percig hagyjuk kelni, amíg bemelegszik a sütő. Mindegyiket megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, majd megszórjuk a magokkal.

7. lépés
175 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A kalácsot csipegetheted a húsvéti sonka mellé, de megtöltheted akár tojáskrémmel is! Ha pedig szereted a sós kalácsokat, próbáld ki a fokhagymás kalácsot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm