
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
25×30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Intelligens krémes
Hozzávalók
Elkészítés
Ez az egyszerű vaníliás krémes pillanatok alatt igazi kedvenc lesz.
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgájákat kikeverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival. A masszához – folyamatos keverés mellett – váltakozva hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A csomómentesre kevert tésztába nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot.
2. lépés
A magas falú tepsit kikenjük az olvasztott vajjal, és vékonyan meghintjük liszttel. Beleöntjük a sütemény tésztáját, és hideg sütőbe tesszük. A sütőt csak ekkor kapcsoljuk be 140-150 fokra. Kb. 1 óra alatt készül el, de érdemes figyelni. Akkor van kész, amikor a teteje alatt már érezhetően csak remegős a tészta és nem folyós. Teljesen kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk. Mire kihűl, 3 rétegre válik szét, és mindháromnak különböző állaga lesz – ezért hívják intelligens krémesnek.
Tipp
A sütéshez mindenképp érdemes fémtepsit választanunk, a jénaiban nem sül meg rendesen. Kínálhatjuk piros bogyós gyümölcsökkel vagy lekvárral is, mindenképpen nagyon finom lesz. Az intelligens krémes után bonyolultabb krémes süteményekkel is lehet próbálkozni: a mézes krémes és az áfonyás krémes is nagyon finom!