
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
1 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Ír szódás kenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Így készíts kenyeret villámgyorsan, élesztő nélkül!
1. lépés
A liszteket, a sót és a szódabikarbónát egy nagy tálba mérjük, majd a közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük az írót, hozzáadjuk a diót, és villa segítségével összedolgozzuk a tésztát.
2. lépés
A masszát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, és a közepébe éles késsel keresztet vágunk.
3. lépés
A nyers kenyeret sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, végül 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Készíthetjük teljes egészében teljes kiőrlésű lisztből vagy kenyérlisztből is. A dió helyett ízesíthetjük sült hagymával, zöld fűszerekkel, olívabogyóval, szárított paradicsommal is.