Ír szódás kenyér

Hozzávalók

Ír szódás kenyér

Elkészítés

egyszerű kenyér recept, élesztő nélküli kenyér recept, gyors kenyér recept, házi kenyér, ír szódás kenyér recept, kenyér házilag, kenyér recept, kenyér recept élesztő nélkül, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt,

Így készíts kenyeret villámgyorsan, élesztő nélkül!

1. lépés
A liszteket, a sót és a szódabikarbónát egy nagy tálba mérjük, majd a közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük az írót, hozzáadjuk a diót, és villa segítségével összedolgozzuk a tésztát.

2. lépés
A masszát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, és a közepébe éles késsel keresztet vágunk.

3. lépés
A nyers kenyeret sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, végül 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg
hogyan készül!



Tipp

Készíthetjük teljes egészében teljes kiőrlésű lisztből vagy kenyérlisztből is. A dió helyett ízesíthetjük sült hagymával, zöld fűszerekkel, olívabogyóval, szárított paradicsommal is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások