Isler

Hozzávalók

Elkészítés

isler, islerrecept, Nagyi Titka Félfogós búzaliszt,

Sokak által kedvelt klasszikus vendégváró aprósütemény szilvalekvárral és csokibevonattal.

1. lépés
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi alapanyaggal összegyúrjuk. Ha szükséges, 1 evőkanál jeges vizet teszünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Hűtőben 30 percet pihentetjük.

2. lépés
Az isler tésztáját lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és 8–10 cm-es köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük és 170 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon 5 percig sütjük.)

3. lépés
Miután kihűltek, a tészta egyik felét megkenjük szilvalekvárral és ráhelyezünk egy másik tésztakorongot. A vajat a csokoládéval vízgőz fölött összeolvasztjuk, és bevonjuk vele a korongokat. Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé rádermedjen.



Tipp

Az isler tésztájában a liszt egy részét darált dióra vagy mandulára cserélhetjük, úgy is nagyon finom lesz. Ha más csokis vendégváró aprósüteményt is szeretnél készíteni, a csokoládés pöfeteget és a mogyorókrémes csókot is érdemes kipróbálni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások