
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
kb. 15 db-hoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Isler
Hozzávalók
Elkészítés
Sokak által kedvelt klasszikus vendégváró aprósütemény szilvalekvárral és csokibevonattal.
1. lépés
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi alapanyaggal összegyúrjuk. Ha szükséges, 1 evőkanál jeges vizet teszünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Hűtőben 30 percet pihentetjük.
2. lépés
Az isler tésztáját lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és 8–10 cm-es köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük és 170 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon 5 percig sütjük.)
3. lépés
Miután kihűltek, a tészta egyik felét megkenjük szilvalekvárral és ráhelyezünk egy másik tésztakorongot. A vajat a csokoládéval vízgőz fölött összeolvasztjuk, és bevonjuk vele a korongokat. Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé rádermedjen.
Tipp
Az isler tésztájában a liszt egy részét darált dióra vagy mandulára cserélhetjük, úgy is nagyon finom lesz. Ha más csokis vendégváró aprósüteményt is szeretnél készíteni, a csokoládés pöfeteget és a mogyorókrémes csókot is érdemes kipróbálni.