Joghurtos epertorta

Hozzávalók

joghurtos epertorta

Elkészítés

eperhab recept, eperkrém recept, epermousse recept, epertorta recept, epres édesség recept, epres recept, epres sütemény recept, epres torta, gyümölcsös joghurttorta recept, gyümölcsös sütemény recept, gyümölcsös torta recept, joghurtos recept, joghurttorta recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, nyári sütemény, tavaszi sütemény, torta eperrel,

Vaníliás piskóta, könnyű és üde eperkrémmel.

1. lépés

A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.

2. lépés

A krémhez az epret összeturmixoljuk a cukorral, ezután felforraljuk. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A felforrt gyümölcspürét levesszük a lángról, és feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. Hagyjuk langyosra hűlni, közben néhányszor megkeverjük. Amikor már langyos, elvegyítjük a joghurttal. A hideg habtejszínt közepes habbá verjük, végül ezt is a krémbe forgatjuk.

3. lépés

A kisült piskótából tortakarika segítségével kivágunk 2 egyforma lapot. Az egyiket a kapcsos tortaforma aljába fektetjük. Fontos, hogy jól zárjon a forma, különben szivároghat belőle a krém az elején. Az eperkrém felét a piskótalapra öntjük, és betesszük 30 percre a fagyasztóba. Amikor már kezd szilárdulni, óvatosan ráhelyezzük a másik piskótalapot is. (Ha nincs lehetőségünk fagyasztani, természetesen tehetjük a süteményt a sima hűtőbe is, csak akkor tovább kell hagynunk dermedni.)

4. lépés

30 perc után a második piskótalap tetejére öntjük a maradék krémet, és visszatesszük a hűtőbe. Már csak a zselé hiányzik a tetejéről, ennek akkor kezdjünk neki, ha teljesen megszilárdult a tortánk.

5. lépés

A sütemény tetején elrendezzük a megtisztított epreket. A tortazselét elkeverjük egy kevés cukorral és vízzel, majd 1 percig forraljuk. 10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt a torta tetejére öntenénk. (Ha kicsit különlegesebbé szeretnénk tenni, adjunk a vízhez egy kevés bodzaszörpöt!)

6. lépés

A zseléréteg már gyorsan megszilárdul a hűtőben, ezt már ne fagyasszuk! Amint késznek ítéljük, hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit felmelegedni a tortát, majd óvatosan válasszuk le róla a tortakarikát, és már tálalhatjuk is.



Tipp

Bevallom, nekem ezek a kedvenc süteményeim, próbáld ki az epres túrótortát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!