
-
Elkészítési idő: 180 perc
-
25×10×10 cm-es kenyérformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Joghurtos kenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Ez a gyönyörűen szeletelhető szendvicskenyér a hétköznapok kedvence lesz.
1. lépés
A liszthez adjuk a sót és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a meleg vizet és a joghurtot, dagasztás közben pedig az olajat is. Robotgép segítségével könnyed, sima felületű, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 1 órán át kelesztjük huzatmentes helyen.
2. lépés
A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk, kilapítjuk, és a tésztát folyamatosan befelé dolgozva felsodorjuk. Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, és ismét kelesztjük 30–40 percig.
3. lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, az aljába teszünk egy forró vizes hőálló edényt, hogy gőz képződjön sütés közben. Kb. 45–50 perc alatt készre sütjük a kenyeret. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük kb. 40 percig.)
Tipp
Felaprított zöldfűszereket is szórhatunk a tésztába, és érdemes kipróbálni apróra vágott aszalt paradicsommal gazdagítva is. Bundás kenyeret is süthetünk belőle! Ha szívesen kísérletezel a házi készítésű péksüteményekkel, akkor a klasszikus fehér kenyér, a tönkölybúzás kenyér és a rozsos-magos kenyér receptjét is próbáld ki, megéri!