
-
Elkészítési idő: 60 perc + 90 perc pihentetés =150 perc
-
24 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Joghurtos kifli
Hozzávalók
Elkészítés
A két tésztaréteg közé vaj kerül, de tovább gazdagíthatjuk sajttal is!
1. lépés
Egy kevés cukrot adunk a langyos tejhez, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
2. lépés
Közben a tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, végül pedig az élesztős tejet is hozzáöntjük, és alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, 60 percig kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és vékonyra nyújtjuk. Az egyik kört megkenjük a puha vaj felével, ráreszelhetünk egy kis sajtot is, ha szeretnénk, majd ráillesztjük a másik kinyújtott lapot is. A széleket összenyomjuk, ezután 12 cikkre vágjuk. Megismételjük ugyanezt a másik két lappal is.
4. lépés
A szeleteket felcsavarjuk (a tészta vége kerüljön alulra), és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (Bőven hagyjunk köztük helyet.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig kelhetnek a kiflik.
5. lépés
A sütemények tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magokkal, és az előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A kiskiflik nem csak jó vendégvárók, de uzsonnára vagy kirándulásra is jó csomagolni. Próbáld ki a köménymagos sörkifli receptjét is!