Joghurtos kifli

Hozzávalók

joghurtos kifli

Elkészítés

joghurtos kelt tészta recept, joghurtos kifli recept, joghurtos kiskifli recept, kelt tészta kirándulásra, kelt tészta recept, kiskifli recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, Nagyi titka kiskifli recept, sajtos kiskifli recept, sörkifli recept, sós kelt tészta recept, sós kifli recept, sós kiskifli recept, sós péksütemény recept, uzsonna ötlet, vajas kiskifli recept,

A két tésztaréteg közé vaj kerül, de tovább gazdagíthatjuk sajttal is!

1. lépés

Egy kevés cukrot adunk a langyos tejhez, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

2. lépés

Közben a tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, végül pedig az élesztős tejet is hozzáöntjük, és alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, 60 percig kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát négy részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és vékonyra nyújtjuk. Az egyik kört megkenjük a puha vaj felével, ráreszelhetünk egy kis sajtot is, ha szeretnénk, majd ráillesztjük a másik kinyújtott lapot is. A széleket összenyomjuk, ezután 12 cikkre vágjuk. Megismételjük ugyanezt a másik két lappal is.

4. lépés

A szeleteket felcsavarjuk (a tészta vége kerüljön alulra), és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (Bőven hagyjunk köztük helyet.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig kelhetnek a kiflik.

5. lépés

A sütemények tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magokkal, és az előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

 



Tipp

A kiskiflik nem csak jó vendégvárók, de uzsonnára vagy kirándulásra is jó csomagolni. Próbáld ki a köménymagos sörkifli receptjét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!