
-
Elkészítési idő: 90 perc + 60 perc pihentetés = 150 perc
-
kb. 50 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók
Elkészítés
Nincs is jobb, mint egy nagy tál langyos pogácsa.
1. lépés
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet összemorzsoljuk a sóval és a vajjal, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat, a juhtúrót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt is. A megdagasztott tésztát letakarva, meleg helyen, 45 percig kelesztjük.
3. lépés
A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk belőle a pogácsákat. Ezután áttesszük őket sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magokkal, és további 15-20 percig kelesztjük.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A tésztát tovább ízesíthetjük kaporral, snidlinggel, de akár pirított szalonnadarabokkal is.