Kakaós-mézes Graham-keksz

Hozzávalók

Kakaós-mézes Graham-keksz

Elkészítés

édes Graham-keksz, édes keksz recept, egyszerű keksz recept, fűszeres keksz recept, kakaós keksz recept, kakaós sütemény recept, keksz Graham-lisztből, mézes Graham-keksz recept, Nagyi titka Graham-liszt recept, ropogós édes keksz recept, ropogós keksz recept, tojásmentes keksz recept,

Süss egyszerű, téli fűszerezésű kakaós kekszet Graham-lisztből!

1. lépés

A tészta elkészítéséhez a legjobb késes robotgépet használni, ha nem áll rendelkezésünkre, akkor az ujjbegyeinkkel dolgozzunk, gyors mozdulatokkal.

2. lépés

A hideg, felkockázott vajat összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal, majd készre gyúrjuk a mézzel és a tejjel. Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük a fagyasztóban.

3. lépés

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A kakaó miatt könnyen túlsül, így 10 percnél mindenképp érdemes ránézi. Kivesszük, és további 10-15 percig pihentetjük a tepsin. Forrón még puha, de ahogy kezd hűlni, szépen ropogóssá válik.

4. lépés

Jól záródó dobozban tároljuk. Fogyaszthatjuk magában, de savanykás lekvárokkal (télen például csipkebogyóval) a legfinomabb.



Tipp

A Graham-liszt remekül illik az őszi, téli süteményekhez, így nem csak ebben a kekszben, de az almás-diós Graham sütiben is remek.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások