
-
Elkészítési idő: 60 perc + 30 perc hűtés = 90 perc
-
kb. 30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Kakaós-mézes Graham-keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Süss egyszerű, téli fűszerezésű kakaós kekszet Graham-lisztből!
1. lépés
A tészta elkészítéséhez a legjobb késes robotgépet használni, ha nem áll rendelkezésünkre, akkor az ujjbegyeinkkel dolgozzunk, gyors mozdulatokkal.
2. lépés
A hideg, felkockázott vajat összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal, majd készre gyúrjuk a mézzel és a tejjel. Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük a fagyasztóban.
3. lépés
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A kakaó miatt könnyen túlsül, így 10 percnél mindenképp érdemes ránézi. Kivesszük, és további 10-15 percig pihentetjük a tepsin. Forrón még puha, de ahogy kezd hűlni, szépen ropogóssá válik.
4. lépés
Jól záródó dobozban tároljuk. Fogyaszthatjuk magában, de savanykás lekvárokkal (télen például csipkebogyóval) a legfinomabb.
Tipp
A Graham-liszt remekül illik az őszi, téli süteményekhez, így nem csak ebben a kekszben, de az almás-diós Graham sütiben is remek.