Kakaós rózsakeksz

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű keksz recept, formázott keksz, gyors édesség, gyors keksz, kakaós keksz recept, keksz, keksz alaprecept, keksz habzsákból, keksz recept, keksz sokáig eláll, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, rózsakeksz,

Gyönyörű kekszek, amik gyorsan és egyszerűen készülnek.

1. lépés:
A puha (nem olvasztott!) vajat robotgép segítségével alaposan felhabosítjuk. Hozzáadjuk a vaníliát és a porcukrot, majd további 4-5 percig keverjük. Nagyon könnyű, levegős vajkrémet kell kapnunk.

2. lépés:
Hozzáöntjük a tejet, majd simára keverjük.

3. lépés:
A masszához szitáljuk a kakaós lisztet, és alaposan összedolgozzuk.

4. lépés:
A kakaós tésztát csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egyforma rózsákat nyomunk belőle, belülről kifelé haladva.

5. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Legalább 5 percig hagyjuk pihenni a tepsin, mielőtt leszednénk. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl a kekszeket, mert akkor nem csokoládés, hanem égett íze lesz.



Tipp

A süteményeket tálalhatjuk simán vagy lekvárral összeragasztva. Nekem az a kedvencem, ha pisztáciakrém van közte. Ha tetszett a recept, érdemes kipróbálni a nagyon csokis kekszünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!