
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Kakaós rózsakeksz
Hozzávalók
Elkészítés
Gyönyörű kekszek, amik gyorsan és egyszerűen készülnek.
1. lépés:
A puha (nem olvasztott!) vajat robotgép segítségével alaposan felhabosítjuk. Hozzáadjuk a vaníliát és a porcukrot, majd további 4-5 percig keverjük. Nagyon könnyű, levegős vajkrémet kell kapnunk.
2. lépés:
Hozzáöntjük a tejet, majd simára keverjük.
3. lépés:
A masszához szitáljuk a kakaós lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
4. lépés:
A kakaós tésztát csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egyforma rózsákat nyomunk belőle, belülről kifelé haladva.
5. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Legalább 5 percig hagyjuk pihenni a tepsin, mielőtt leszednénk. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl a kekszeket, mert akkor nem csokoládés, hanem égett íze lesz.
Tipp
A süteményeket tálalhatjuk simán vagy lekvárral összeragasztva. Nekem az a kedvencem, ha pisztáciakrém van közte. Ha tetszett a recept, érdemes kipróbálni a nagyon csokis kekszünket is!