Kapros-túrós kalács

Hozzávalók

kapros-túrós kalács

Elkészítés

húsvéti kalács recept, kalácstészta recept, kapros kalács recept, kapros sütemény recept, kapros-túrós töltelék, különleges kalács recept, Nagyi titka kalács recept, Nagyi titka kalácsliszt recept, sós kalács recept, töltött húsvéti kalács recept, töltött kalács recept, túrós kalács recept, túrós sós sütemény recept,

Annyiféle kalácsot süthetünk húsvétkor, érdemes kipróbálni a sós töltött változatokat is.

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés

A tészta többi hozzávalóját – a vaj kivételével – egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és alaposan megdagasztjuk. Amikor a tészta már összeállt, több részletben beledogozzuk a puha vajat is. Letakarva, meleg helyen kb. 45 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.

3. lépés

Ameddig kel a tészta, elkészítjük a tölteléket, ehhez a hozzávalókat villával alaposan összedolgozzuk. (Ha nem kapunk friss kaprot, használhatunk fagyasztottat vagy szárítottat is.)

4. lépés

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, hosszában kettévágjuk, hogy két keskenyebb, de hosszabb téglalapot kapjunk. Megkenjük a kapros túrókrémmel, majd a hosszanti oldalától kezdve feltekerjük. A szélét összecsípjük, majd lefelé fordítjuk. Középen, hosszában félbehajtjuk, végül összecsavarjuk. A végét összecsípjük.

5. lépés

A kalácsokat áttesszük sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába, és további 15 percig kelesztjük. Sütés előtt a tetejüket megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk a magokkal.

6. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha nem szereted a kaprot, használj metélő- vagy medvehagymát. Ha pedig kipróbálnál még érdekes kalácsokat, ajánlom a pestos kalácsot is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások