Kapros-túrós pogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, pogácsa, pogácsarecept, túrós pogácsa,

A túrós pogácsával nem lehet melléfogni. Bátraknak ajánljuk a kapros ízesítésű verziót!

1. lépés
A kapros-túrós pogácsa hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

2. lépés
Pihenés után a tésztát kinyújtjuk, és szimplán, majd duplán hajtjuk, a hajtásokat tojással kenjük. A szimpla hajtáshoz kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Először jobb oldalról behajtjuk a tészta 1/3-át, majd bal oldalról ráhajtjuk a fennmaradó egyharmadot a másik két rétegre, így végül háromrétegű tésztát kapunk. A dupla hajtáshoz ezután újra kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra és most a jobb oldali egy negyedét hajtjuk be a lap feléig, majd ugyanígy járunk el a bal oldali negyedével. Végül egymásra hajtjuk a két felét, így végül négyrétegű tésztát kapunk. A tésztát ezek után 15 mm vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét tojással kenjük át, díszítésként egy baconkockát nyomjunk a tetejükbe.

3. lépés
A pogácsákat 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 13 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 180 fokon sütjük 12 percig.)



Tipp

Tipp: A kaprot helyettesíthetjük más zöldfűszerekkel, nagyon finom a rozmaringos és bazsalikomos verzió is. Még finomabb lesz, ha a tetejére egy kis sajtot reszelünk sütés előtt. Ha szereted a pogácsákat, próbáld ki a tepertős és a krumplis pogácsa receptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm