Karácsonyi fenyőfa kenyér vele sült sajttal

Hozzávalók

Karácsonyi fenyőfa kenyér

Elkészítés

brie sajttal sült kenyér, camambert sajttal sült kenyér, egyszerű kelt tészta, fűszeres péksütemény recept, fűszeres sós sütemény recept, kelt tészta gombócok, kelt tészta recept, kenyér recept, kenyér vendégség, Nagyi titka recept, partykenyér recept, pesztós kelt tészta, sajtos sütemény, sós kelt tészta recept, sós kenyér, sós sütemény recept, tépős kenyér recept, tépős sós sütemény,

Csak tedd frissen az asztal közepére, hogy mindenki szabadon csipegethessen belőle!

1. lépés

Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt – a vaj kivételével – 4-5 percig dagasztjuk. A puha vajat több részletben dolgozzuk bele. Addig dagasztjuk, amíg szép fényes és ruganyos tésztát nem kapunk.

2. lépés

A tésztagombócot letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát falatnyi darabokra vágjuk, majd mindegyikből kis gombócot formázunk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rátesszük a brie sajtot, a tetejét éles késsel bevagdossuk, majd fenyőfa alakban körberakjuk a tésztagombócokkal. Így hagyjuk 30 percig kelni. Elhabart tojással megkenjük a tészta tetejét, illetve megszórjuk bazsalikommal. Ezután 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

4. lépés

Frissen, forrón tálaljuk, friss paradicsomokkal díszítve, ezután mindenki tud tépni egy darabkát, amit azután a megolvadt sajtba márthat.



Tipp

Kelt tészta liszttel kalácsosabb, kenyérliszttel kissé tömörebb állagú tésztát kapunk, válasszunk ízlés szerint. Szeretem azokat az ételeket, amiket kötetlenül lehet fogyasztani, és elég csak az asztal közepére tenni. Másik nagy kedvencem a fűszeres partykenyér.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások