Karácsonyi reggeli csiga

Hozzávalók

Karácsonyi reggeli csiga

Elkészítés

csiga recept, édes kelt tészta recept, fahéjas kelt tészta recept, finom kelt tészta recept, karácsonyi recept, karácsonyi reggeli recept, kelt tészta alaprecept, kelt tészta recept, mézeskalács fűszeres recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt,

Puha kelt tészta, sok vaj, mézeskalács fűszer, pirult diódarabok. Kell ennél több?

1. lépés
Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.

2. lépés
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Enyhén kiolajozott edényben, lefedve, 40 percig kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: ehhez csak simára keverjük a puha vajat a cukorral, a fűszerekkel és a finomra reszelt citromhéjjal.

3. lépés
Alaposan belisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a fűszeres vajjal. Feltekerjük, és kb. 3 cm-es szeletekre vágjuk.

4. lépés
A sütőedényt kivajazzuk, majd ujjnyi közöket hagyva beletesszük a csigákat. Újabb 30 percig hagyjuk pihenni. Ezután megkenjük a csigákat az elhabart tojással, megszórjuk a durvára vágott dióval, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett recept, próbáld ki a mandulás csigát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm