
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
28 cm-es átmérőjű sütőformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Karácsonyi reggeli csiga
Hozzávalók
Elkészítés
Puha kelt tészta, sok vaj, mézeskalács fűszer, pirult diódarabok. Kell ennél több?
1. lépés
Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.
2. lépés
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Enyhén kiolajozott edényben, lefedve, 40 percig kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: ehhez csak simára keverjük a puha vajat a cukorral, a fűszerekkel és a finomra reszelt citromhéjjal.
3. lépés
Alaposan belisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a fűszeres vajjal. Feltekerjük, és kb. 3 cm-es szeletekre vágjuk.
4. lépés
A sütőedényt kivajazzuk, majd ujjnyi közöket hagyva beletesszük a csigákat. Újabb 30 percig hagyjuk pihenni. Ezután megkenjük a csigákat az elhabart tojással, megszórjuk a durvára vágott dióval, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett recept, próbáld ki a mandulás csigát is!