Karamellás almatorta

Hozzávalók

Elkészítés

almatorta, karamellás almatorta, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Könnyű, puha tésztájú torta almadarabokkal és karamellás bevonattal.

1. lépés
A tojást a cukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a krémsajtot. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük és beletöltjük a tészta felét.

2. lépés
A megpucolt, felszeletelt almát porcukros fahéjba forgatjuk és a felét a tésztára rétegezzük. Rákanalazzuk a maradék tésztát, majd a tetejére tesszük a többi almát. 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 50 percig sütjük.)

3. lépés
A karamellszósz elkészítéséhez a cukrot a vízzel karamellizáljuk, hozzáöntjük a forró tejszínt, végül pedig belekeverjük a vajat. Tálalás előtt, még melegen megkenjük a torta tetejét karamellszósszal.



Tipp

Karamellszósz helyett tálalhatjuk vaníliasodóval vagy vaníliafagylalttal is. Ha szereted az almás süteményeket, akkor ezt az almatortát és az omlós almás lepényt is érdemes kipróbálnod.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm