
-
Elkészítési idő: 60 perc + 1 éjszaka hűtés perc
-
8 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Kefires lángos (hűtős lángos)
Hozzávalók
Elkészítés
A tészta éjjel kel meg, sőt akár több napon át is a hűtőben hagyhatod.
1. lépés
A langyos-cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük.
2. lépés
Az élesztős tejet is a dagasztótálba öntjük, és alaposan megdagasztjuk a tésztát. Ezután egy alaposan kiolajozott tálba tesszük, és letakatva éjaszakára a hűtőbe tesszük. Akár több napig is maradhat a hűtőben, nem feltétlen kell az egész mennyiséget egyszerre kisütnünk.
3. lépés
Sütés előtt kb 30-60 perccel kivesszük a hűtőből a tésztát, hogy kicsit felmelegedjen.
4. lépés
A megkelt tésztát egy beolajozott tepsire szedjük, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kis gombóccá hajtogatjuk. Majd kicsit még hagyjuk kelni.
5. lépés
Az olajat (5-7 dl-t) a serpenyőben vagy egy nagy lábasban felmelegítjük (kb. 180 fokosra, ez közepes lángot jelent). Olajos kézzel megfogunk egy tésztagombócot, köralakaúra húzgáljuk, majd az olajba tesszük. Néhány perc után megfordítjuk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük. Ízlés szerinti feltétekkel tálaljuk.
Tipp
Nem véletlen, hogy ez az egyik legnépszerűbb lángos recept, hiszen nagyon kényelmes csak elővenni a tésztát a hűtőből. De ha mégis a hagyományos lángost sütnéd, arra csak 1 órát kell várnod!