Kelt szilvás lepény

Hozzávalók

Kelt szilvás lepény

Elkészítés

egyszerű szilvás sütemény recept, kelt lepény recept, kevert kelt lepény recept, kevert kelt tészta recept, lepény recept, nagyi titka kelt tészta süteményliszt recept, Nagyi titka sütemény recept, őszi szinvás sütemény, szilvás lepény recept, szilvás pite recept, szilvás sütemény recept, szilvás süti recept,

A szilva fahéjjal az igazi, hát még ha jól eláztatja a sütemész tésztáját.

1. lépés

A langyos tejhez adunk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

2. lépés

A lisztet elvegyítjük csipetnyi sóval. A puha vajat kikeverjük a maradék cukorral, a puha vajjal és a vaníliával, majd váltakozva hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet és a lisztet. Lágy, híg állagú, csomómentes tésztát keverünk belőle. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.

3. lépés

Közben a szilvát kimagozzuk, majd negyedekre vágjuk, végül megforgatjuk a fahéjas cukorban.

4. lépés

A megkelt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk spatula segítségével, ezután pedig rászedjük a fahéjas szilvát. Minél több gyümölcs kerül rá, annál kevésbé lehet majd szépen szeletelni, cserébe viszont elképesztően finom sok szilvával. Újabb 15-20 percig hagyjuk pihenni.

5. lépés

160 fokra előmelegített sütőben, 50-60 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Kerülhet még a tetejére vágott dió is, ami remek pirult ízt ad majd a süteménynek. Használjuk ki a szilvaszezont, és főzzünk gombócot, vagy csak dobjunk össze egy gyors szilvás tönkölysütit!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások