Kenyérlángos gazdagon

Hozzávalók

Kenyérlángos gazdagon

Elkészítés

hús-hússal kenyérlángos, húsos kenyérlángos, kenyérlángos alaprecept, kenyérlángos recept, kenyérlángos tészta, langalló recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, nyári ebédötlet, nyári kenyérlángos, nyári vendégváró, sós kelt tészta, tojásmentes kelt tészta recept, töki pompos recept,

Igazi hús-hússal langalló recept

1. lépés

A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen, 45 percig kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon négyzet alakúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 15 percig pihentetjük. Ezután megkenjük a fokhagymás tejföllel. A tetejére szórjuk a felszeletelt tarját, sonkát, kolbászt és szalámit, majd a felkarikázott lilahagymát és paprikát. Végül pedig ráreszeljük a sajtot is.

3. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha időt szeretnél nyerni, a tésztát elkészítheted előre is, de ne meleg helyen keleszd, hanem tedd hűtőbe, és felhasználás előtt hagyd szobahőmérsékleten felmelegedni. Akár picit elő is lehet sütni, és akkor elég csak a tetejére dobni a feltéteket, így kevesebb sütési idő is elegendő lesz. Ha pedig nagyobb adagot készítesz, az egyik lehet ilyen, a másikból pedig készülhet egy pizza is a gyerekeknek.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!