
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
2 db kb. 40×25 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Kenyérlángos húsvéti maradékokból
Hozzávalók
Elkészítés
Egyszerű sós finomság, amihez minden van a kamrában. Húsvétkor a locsolók is szeretni fogják!
1. lépés
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros vízben. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, az olajat, és folyamatosan adagolva a vizet. Sima tésztát dagasztunk, ezt nyugodtan megtehetjük robotgéppel is vagy kenyérsütő géppel. A szépen kidolgozott tésztát konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére dagasztjuk. (Nagyjából 45 percet vesz igénybe.)
2. lépés
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, megfelezzük, és kinyújtjuk a tepsi méretére. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd megkenjük tejföllel. Rászórjuk a többi hozzávalót is, és félretesszük kelni, amíg előmelegítjük a sütőt kb. 220 fokra. Végül 25–30 percre a forró sütőbe tesszük, és készre sütjük.
Tipp
Tehetünk rá kolbászdarabokat, pirított szalonnakockákat és többféle sajtot is, de készülhet belőle akár pizza is, ha paradicsomszósszal kenjük meg, és azt kombináljuk különféle feltétekkel, vagy focaccia.