Kétszínű rozsos kenyér

Hozzávalók

Csíkos rozsos kenyér

Elkészítés

élesztős kenyér recept, félbarna kenyér recept, félbarna kenyérliszt recept, gyors kenyér recept, kakaós kenyér recept, kenyér recept, kenyérliszt recept, kenyérsütés recept, kétszínű kenyér recept, Nagyi titka félbarna kenyérliszt recept, Nagyi titka teljes kiőrlésű rozsliszt recept, otthoni kenyérsütés, rozsos kenyér recept, szendvicskenyér recept, zabos kenyér recept,

Ez bizony nem egy édes kalács a képen.

1. lépés

A kétféle színű kenyértésztát külön-külön készítjük el, de a folyamat ugyanaz.

2. lépés

A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne az élesztőt. elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a langyos vizet, az olajat, és alaposan megdagasztjuk. Ha már összeállt a tészta, egy vékonyan kiolajozott edénybe tesszük, lefedjük, és 50 percig kelni hagyjuk.

3. lépés

Enyhén lisztezett munkalapon külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk a megkelt tésztagombócokat. A világos tésztára ráhelyezzük a kakaósat, és felcsavarjuk. Az illesztésnél összecsípjük, ez a rész kerül majd alulra a formában.

4. lépés

A rudat egy sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába fektetjük. 20-30 percig kelesztjük. A tetejét sütés előtt bevágjuk, megkenjük az elhabart tojással, illetve megszórjuk zabpehellyel. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A kenyérnek pikáns íze lesz. De nem édes, viszont kétség kívül vajjal és lekvárral vagy mézzel a legfinomabb. Ha pedig bőven van időd, de nincs kedved dagasztani, próbáld ki az egyszerű rozsos kenyér receptjét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!