
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
24 x 36 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Kevert meggyes piskóta
Hozzávalók
Elkészítés
Ez az egyik legegyszerűbb sütemény meggyszezon idejére.
1. lépés
A tojásokat habosra verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és az olajat is. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet. A tejet folyamatosan adagolva csomómentesre dolgozzuk a masszát.
2. lépés
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk a meggyel, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-27 perc alatt készre sütjük.
3. lépés
Miután kihűlt, porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk
Tipp
Ha szereted a savanykás gyümölcsökkel készült piskótákat, próbáld ki a csokis tekercset vagy a nyári málnás tönkölytortát is!