
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
22 cm-es tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Kladdkaka – svéd csokitorta
Hozzávalók
Elkészítés
Villámgyors csokitorta, ami fagyival a legfinomabb!
1. lépés
A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan beledolgozzuk. Vaníliával, kezeletlen narancs héjával vagy – ha akad – finomra reszelt tonkababbal ízesítjük. Végül beleszitáljuk a kakaóporral elkevert süteménylisztet, és a masszába forgatjuk.
2. lépés
Vékonyan kivajazott tortaformába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 12 percig sütjük.) Nem szabad kiszárítani. akkor jó, ha még kicsit „remegős”. Ha hűl egy kicsit, szépen megszilárdul. Sok fagylalttal tálaljuk.
Tipp
Fagylalttal és savanykás lekvárral a legfinomabb, de kínálhatjuk tejszínhabbal, vagy citromkrémmel kikevert habbal is. Igazi csokirajongóknak érdemes elkészíteni a málnás-krémsajtos brownie-t is, bár picit időigényesebb, de még ennél a gyors csokitortánál is csokisabb.