
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Kókuszkocka
Hozzávalók
Elkészítés
Klasszikus kedvenc, amit minden generáció szeret.
1. lépés
A piskótához a tojásokat a cukorral és a vanília kikapart magjaival fehéredésig keverjük. Akkor jó, ha már szép tartása van, és szalagosan folyik le a habverőről. Amikor ez megvan, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk. Végül több részletben belecsurgatjuk az olvasztott vajat is. Addig keverjük nagy mozdulatokkal, amíg szép, egynemű tésztát kapunk.
2. lépés
A kókuszkocka masszáját egy sütőpapírral bélelt, 20×30 cm méretű tepsibe szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 25 percig sütjük.) A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd 2,5–3 cm-es kockákra vágjuk.
3. lépés
A csokimázhoz vizet forralunk egy lábasban, fölé teszünk egy fémtálat, aminek az alja ne érjen bele a forrásban lévő vízbe. Ebbe az edénybe tesszük a felkockázott csokoládét, a vajat és a tejet. Folyamatos keverés mellett összeolvasztjuk. Amikor kész, levesszük a vízfürdőről, megtöröljük az alját. Tovább kevergetjük kézi habverővel, és belekanalazzuk a kakaóval elkevert porcukrot. Simára keverjük, és hagyjuk kicsit visszahűlni.
4. lépés
A piskótakockákat két villa segítségével megforgatjuk a csokimázban, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Süteményrácsra tesszük, és hagyjuk megdermedni a kókuszkockákat. (Melegben mehet be a hűtőbe.)
Tipp
Még csokisabb lesz a kókuszkocka, ha a tésztában egy evőkanál lisztet egy evőkanál cukrozatlan kakaóporra cserélünk. Szaftos, nagy szemű kókuszreszelékkel még finomabb lesz, ezt drogériákban lehet beszerezni. Ha szívesen sütsz hagyományos sütiket, készítsd el a hatlapos süteményt és a stírai metéltet is!