
-
Elkészítési idő: 90 perc + 5 óra pihentetés = 5 óra és 90 perc
-
2 rúdhoz
-
Nehézségi fok: 4/5
-
Nyomtatás
Kókuszos bejgli
Hozzávalók
Elkészítés
1. lépés
A tejszínt meglangyosítjuk, hozzáadunk egy kevés porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a tészta többi hozzávalóját elkezdjük összeállítani , hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A készre dagasztott tésztát kettéválasztjuk, majd fóliába csomagolva legalább 60 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
2. lépés
A töltelékhez a tojásfehérjéket a porcukorral együtt habbá verjük. Sűrű, fényes habot kell kapnunk, így a cukrot az elején adjuk hozzá. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket és egy kevés vaníliaport.
3. lépés
A pihentetett tésztagombócokat külön-külön, kevés liszttel meghintett sütőpapíron téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a két szélén vékony peremet szabadon hagyunk. Ezeket behajtjuk, majd szorosan felcsavarjuk a megkent tésztát. Az alján az illesztést óvatosan összecsípjük, és azzal lefelé fordítva sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A másik rudat is elkészítjük. Azért szoktam sütőpapíron nyújtani, mert így egyszerűbb szépen feltekerni a rudat.
4. lépés
A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával kizárólag hosszanti irányban lekenjük a süteményeket. Hagyjuk teljesen rászáradni a tojást, így legalább 1 órát pihentetjük. Ezután az elhabart tojásfehérjével is lekenjük, de csak keresztirányban. A nyers bejgliket hűvös helyen (nem hűtőben) minimum 2-3 órán át pihentetjük.
5. lépés
Mindkét rudat alaposan megszurkáljuk (a tepsiig érjünk le), majd 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt!
Tipp
Szeretem a különleges bejgliket, az egyik kedvencem a narancsos-marcipános, próbáld ki azt is!