
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
40-50 db-hoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Kókuszos madeleine
Hozzávalók
Elkészítés
Ez a francia kagyló alakú sütemény tökéletes vendégváró lesz. Egyszerű, gyors, a variációk száma pedig szinte végtelen.
A tetejére (elhagyható):
100 g étcsokoládé
kókuszreszelék
1. lépés
A tojásokat addig keverjük a porcukorral, amíg egészen kifehéredik, és könnyűvé, levegőssé válik. Folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olvasztott vajat és a vaníliát. Az alaphoz szitáljuk a kakaóval, sóval és sütőporral vegyített lisztet. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, és összeforgatjuk.
A masszát habzsákba töltjük, és a forma mélyedéseit 2/3-ad részig töltjük vele. 180 fokos sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük kb. 8 percig.) Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl.
2. lépés
Óvatosan kivesszük a süteményeket, ha kihűltek, lecsurgathatjuk olvasztott csokoládéval, majd megszórhatjuk még egy kevés kókusszal.
Tipp
Az alaptésztát sokféleképpen variálhatjuk. Kerülhet bele citrom vagy narancs reszelt héja, és nagyon finom a fahéjas, vaníliás és a mákos madeleine is. Ha szívesen készítenél más kókuszos-csokis édességet is, ez a torta jó választás lesz.