Kókuszos madeleine

Hozzávalók

Elkészítés

aprósütemény recept, madeleine-recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Ez a francia kagyló alakú sütemény tökéletes vendégváró lesz. Egyszerű, gyors, a variációk száma pedig szinte végtelen.

A tetejére (elhagyható):
100 g étcsokoládé
kókuszreszelék

1. lépés
A tojásokat addig keverjük a porcukorral, amíg egészen kifehéredik, és könnyűvé, levegőssé válik. Folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olvasztott vajat és a vaníliát. Az alaphoz szitáljuk a kakaóval, sóval és sütőporral vegyített lisztet. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, és összeforgatjuk.
A masszát habzsákba töltjük, és a forma mélyedéseit 2/3-ad részig töltjük vele. 180 fokos sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük kb. 8 percig.) Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl.
2. lépés
Óvatosan kivesszük a süteményeket, ha kihűltek, lecsurgathatjuk olvasztott csokoládéval, majd megszórhatjuk még egy kevés kókusszal.



Tipp

Az alaptésztát sokféleképpen variálhatjuk. Kerülhet bele citrom vagy narancs reszelt héja, és nagyon finom a fahéjas, vaníliás és a mákos madeleine is. Ha szívesen készítenél más kókuszos-csokis édességet is, ez a torta jó választás lesz.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!