Kókusztorta

Hozzávalók

Kókusztorta

Elkészítés

bounty torta, egyszerű kókusztorta recept, grízes kókusztorta, kakaós piskóta recept, kókuszkrém recept, kókuszos torta recept, kókusztorta kókuszetejjel, kókusztorta recept, laktózmentes kókusztorta recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, Nagyi Titka Étkezési búzadara, tejmentes kókusztorta recept, torta recept,

Így készíts tortát tejmentesen!

1. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral szintén szép habosra verjük. Beleforgatjuk a fehérjehabba. Végül beleszitáljuk a kakaóval vegyített lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljük a piskóta tetejét a közepénél, nehogy nyers maradjon!

2. lépés
Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

3. lépés
Amíg hűl a piskóta elkészítjuk a krémeket. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejet a vanília kikapart magjaival felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát, és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, végül pedig a felpuhult zselatinlapokat is. Levesszük a lángról a krémet, és hagyjuk kicsit hűlni, néha keverjük át!

4. lépés
A csokoládékrémhez felforralunk 150 ml kókusztejet, és a felaprított csokoládéra öntjük, majd addig keverjük, amíg el nem olvad a csokoládé.

5. lépés
A tortaformát megtisztítjuk, aláteszünk egy tortakartont vagy egy tányért. Az aljába helyezzük az egyik piskótalapot (ilyenkor érdemes a tetejét alulra tenni). A piskótát meglocsoljuk a csokoládét krém harmadával. Hagyjuk 1-2 percig, hogy magába szívja a csokoládét, majd rásimítjuk a grízes krém kétharmad részét is. Rátesszük a másik tortalapot, ezt is megkenjük egy kevés csokiöntettel, végül pedig a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megdermedjen a krém.

6. lépés
Ha már szépen megszilárdult a torta, óvatosan leválasztjuk az oldaláról a tortakarikát, és körülkenjük a megmaradt csokoládékrémmel. Ha időközben megdermedt volna, csak langyosítsuk meg, és keverjük át. A tetejét megszórjuk még kókuszreszelékkel, és tálalás előtt 4-6 órát még hűtjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, de valami egyszerűbb tejmentes süteményre vágysz, próbáld ki a nagyon csokis cukkinikenyeret!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm