Kolbászos-sajtos pogácsa

Hozzávalók

kolbászos sajtos pogácsa

Elkészítés

finom pogácsa recept, hajtogatott pogácsa recept, ízes pogácsa recept, kolbászos pogácsa recept, Nagyi Titka pogácsa liszt, Nagyi Titka pogácsaliszt, pogácsa recept, sajtos pogácsa recept,

A pogácsát nem csak sajttal, kolbásszal is ízesítheted!

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót is. Alaposan megdagasztjuk. (Viszonylag lágy tésztát fogunk kapni.) A tésztát letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát egy kevés liszttel átgyúrjuk, majd négyzet alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Képzeletben 3 részre osztjuk, behajtjuk az egyik oldalról, majd ráhajtjuk a másik oldalról is. Végezetül felülről és alulról is behajtjuk középre. Letakarva 30 percig pihentetjük.

4. lépés

A tésztát óvatosan kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. Szorosan egymás mellett kiszaggatjuk a pogácsákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, és mindegyikre teszünk 1-2 szelet kolbászt. Végül megszórjuk a reszelt sajttal. 10 perc pihentetés után 180 fokos sütőbe tesszük kb. 25 percre. (Ha kicsi szaggatót használunk, lehet, hogy némelyik pogácsa „elfekszik”.)

 

 



Tipp

Természetesen a pogácsák egy részéről nyugodtan elhagyhatjuk a kolbászt. Ugyan kicsit időigényesebb, de érdemes kipróbálni a füstölt sajtos pogácsát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!