
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
70-80 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Kolbászos-sajtos pogácsa
Hozzávalók
Elkészítés
A pogácsát nem csak sajttal, kolbásszal is ízesítheted!
1. lépés
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. lépés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót is. Alaposan megdagasztjuk. (Viszonylag lágy tésztát fogunk kapni.) A tésztát letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát egy kevés liszttel átgyúrjuk, majd négyzet alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Képzeletben 3 részre osztjuk, behajtjuk az egyik oldalról, majd ráhajtjuk a másik oldalról is. Végezetül felülről és alulról is behajtjuk középre. Letakarva 30 percig pihentetjük.
4. lépés
A tésztát óvatosan kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. Szorosan egymás mellett kiszaggatjuk a pogácsákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, és mindegyikre teszünk 1-2 szelet kolbászt. Végül megszórjuk a reszelt sajttal. 10 perc pihentetés után 180 fokos sütőbe tesszük kb. 25 percre. (Ha kicsi szaggatót használunk, lehet, hogy némelyik pogácsa „elfekszik”.)
Tipp
Természetesen a pogácsák egy részéről nyugodtan elhagyhatjuk a kolbászt. Ugyan kicsit időigényesebb, de érdemes kipróbálni a füstölt sajtos pogácsát is!