Köménymagos sörkifli

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű kifli recept, egyszerű sörkifli recept, egyszerű sós kelt tészta recept, köménymagos kifli recept, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, Nagyi titka recept, olajos sörkifli recept, sörkifli recept, sós kifli recept, sós péksütemény recept, sós sütemény recept, sós vendégváró recept,

Így süss pillekönnyű sós kifliket.

1. lépés

Az élesztőt a cukros tejbe morzsoljuk, majd hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját közben egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és alaposan megdagasztjuk. Lágy tésztát fogunk kapni. Meleg helyen, letakarva, kb. 60 percig kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát három részre osztjuk, ezután egyenként, enyhén lisztezett munkalapon kerekre nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, majd körönként 12 szeletre vágjuk. A szeleteket szorosan feltekerjük. A süteményeket áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, a hajtás végénél kicsit összecsípjük, ezzel lefelé fordítjuk. Újabb 15 percig kelesztjük. A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk köménymaggal.

3. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 23-25 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A köménymagot természetesen cserélhetjük reszelt sajtra vagy szezámmagra is. Ha pedig tetszett a recept, próbáld ki a csodás fokhagymás-vajas tekercset is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások