
-
Elkészítési idő: 90 perc + 75 perc pihentetés = 165 perc
-
36 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Köménymagos sörkifli
Hozzávalók
Elkészítés
Így süss pillekönnyű sós kifliket.
1. lépés
Az élesztőt a cukros tejbe morzsoljuk, majd hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját közben egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és alaposan megdagasztjuk. Lágy tésztát fogunk kapni. Meleg helyen, letakarva, kb. 60 percig kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát három részre osztjuk, ezután egyenként, enyhén lisztezett munkalapon kerekre nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, majd körönként 12 szeletre vágjuk. A szeleteket szorosan feltekerjük. A süteményeket áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, a hajtás végénél kicsit összecsípjük, ezzel lefelé fordítjuk. Újabb 15 percig kelesztjük. A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk köménymaggal.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 23-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A köménymagot természetesen cserélhetjük reszelt sajtra vagy szezámmagra is. Ha pedig tetszett a recept, próbáld ki a csodás fokhagymás-vajas tekercset is!