
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
22-24 cm-es átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Körtés-fahéjas sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Az omlós tésztalapra édes, körtés-fahéjas krém kerül, ráadásul egy edény elég az elkészítéséhez.
1. lépés
A tészta hozzávalóit addig keverjük, amíg morzsás állagú nem lesz. Ezután egy sütőpapírral bélelt aljú tortaformába kanalazzuk, és a kanállal alaposan lenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
2. lépés
Amíg sül a tészta, a megtisztított körtéket nagyon vékony szeletekre vágjuk.
3. lépés
A tejfölt egy kevés cukorral, a tojással és a maradék reszelt citromhéjjal összekeverjük.
4. lépés
Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, elrendezzük a tetején a gyümölcsöt, majd ráöntjük a tejfölös keveréket. A tetejét megszórjuk a porcukorral elkevert fahéjjal. További 20 percre visszatesszük sülni.
5. lépés
Az elkészült süteményt teljesen kihűtjük szeletelés előtt.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki az almás-diós morzsasütit is!