Körtés-fahéjas sütemény

Hozzávalók

Körtés-fahéjas sütemény

Elkészítés

édes sütemény recept, egyszerű sütemény recept, egyszerű torta recept, fahéjas sütemény, gyors sütemény recept, gyümölcsös édesség recept, gyümölcsös sütemény, körtés sütemény recept, körtetorta, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, sütemény fahéjjal, torta piskóta nélkül,

Az omlós tésztalapra édes, körtés-fahéjas krém kerül, ráadásul egy edény elég az elkészítéséhez.

1. lépés
A tészta hozzávalóit addig keverjük, amíg morzsás állagú nem lesz. Ezután egy sütőpapírral bélelt aljú tortaformába kanalazzuk, és a kanállal alaposan lenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

2. lépés
Amíg sül a tészta, a megtisztított körtéket nagyon vékony szeletekre vágjuk.

3. lépés
A tejfölt egy kevés cukorral, a tojással és a maradék reszelt citromhéjjal összekeverjük.

4. lépés
Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, elrendezzük a tetején a gyümölcsöt, majd ráöntjük a tejfölös keveréket. A tetejét megszórjuk a porcukorral elkevert fahéjjal. További 20 percre visszatesszük sülni.

5. lépés
Az elkészült süteményt teljesen kihűtjük szeletelés előtt.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki az almás-diós morzsasütit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!