Körtés-karamellás morzsapite

Hozzávalók

körtés karamellás morzsapite

Elkészítés

egyszerű körtés pite recept, egyszerű körtés sütemény recept, egyszerű pite recept, gyors pite recept, karamellás körte, karamellás pite recept, körtés pite recept, körtés recept, körtés sütemény recept, morzsapite, morzsapite recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka Omlós tészta süteményliszt, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt - 1 kg, omlós tészta recept, pite kezdőknek, pite nyújtás nélkül, pite recept, pitesütés, pitetészta kezdőknek,

Nagyon szeretjük, hogy nem kell nyújtani a pitetésztát!

1. lépés

A tésza hozzávalóit morzsásra dolgozzuk. Használhatunk késes robotgépet, vagy ennek hiányában az ujjbegyeinket.

2. lépés

Egy magas serpenyőben vagy lábasban, közepes lángon karamellizáljuk a cukrot. (Ne kevergessük, a lényeg, hogy az elején egyenletes rétegben legyen az edény alján.) A tejszínt felmelegítjük. A karamellt lehúzzuk a lángról, és nagyon óvatosan, több részletben hozzákeverjük a tejszínt. Én szoktam még hozzáadni egy jó nagy csipet tengeri sót is ilyenkor.

3. lépés

A körtét megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a karamellhez adjuk.

4. lépés

A piteforma aljába morzsoljuk a tészta kétharmad részét. Kissé nyomkodjuk le az alján és az oldalán is. Rászedjük a karamellás körtét, végül beborítjuk a maradék morzsával.

5. lépés

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha szereted az egyszerű pitéket, próbáld ki a körtés-diókrémes pitét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások