
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
24 cm-es piteformához
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Körtés-karamellás morzsapite
Hozzávalók
Elkészítés
Nagyon szeretjük, hogy nem kell nyújtani a pitetésztát!
1. lépés
A tésza hozzávalóit morzsásra dolgozzuk. Használhatunk késes robotgépet, vagy ennek hiányában az ujjbegyeinket.
2. lépés
Egy magas serpenyőben vagy lábasban, közepes lángon karamellizáljuk a cukrot. (Ne kevergessük, a lényeg, hogy az elején egyenletes rétegben legyen az edény alján.) A tejszínt felmelegítjük. A karamellt lehúzzuk a lángról, és nagyon óvatosan, több részletben hozzákeverjük a tejszínt. Én szoktam még hozzáadni egy jó nagy csipet tengeri sót is ilyenkor.
3. lépés
A körtét megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a karamellhez adjuk.
4. lépés
A piteforma aljába morzsoljuk a tészta kétharmad részét. Kissé nyomkodjuk le az alján és az oldalán is. Rászedjük a karamellás körtét, végül beborítjuk a maradék morzsával.
5. lépés
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha szereted az egyszerű pitéket, próbáld ki a körtés-diókrémes pitét is!